Apelsinsallad med tunnskivad oxbringa

0 röster
4
Apelsinsallad med tunnskivad oxbringa
Foto: TV4

En fräsch sallad med apelsiner bryter fint mot oxbringans sälta. Det blir en trevlig och annorlunda liten förrätt. Oxbringan kan bytas ut mot exempelvis hamburgerkött.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 tunna skivor kokt, rimmad oxbringa
  • 4 apelsiner
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Till dekoration:

  • dillvippor

Gör så här

  1. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinerna. Skala dem med kniv så att hinnorna följer med. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna, håll dig över en skål, så att saften tas tillvara.
  2. Skala och skiva rödlöken ytterst tunt och pressa citronen. Blanda samman citronsaft, apelsinsaft, socker, salt och peppar och vänd ner apelsinskivorna och skivorna av rödlök i dressingen. Fördela salladen på fyra assietter.
  3. Lägg skivorna av oxbringa på salladen och dekorera med dillvippor.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept