Apelsinkanderade valnötter

Apelsinkanderade valnötter
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Apelsinkanderade valnötter

25

4 steg att laga

5 ingredienser

30 min

Nötter är en av Ernsts favoriter till jul. Här kanderar han valnötter och smaksätter dem med ingefära och apelsin. Bjud gärna som snacks till glöggen. 

Ingredienser

  • 200 g valnötter
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 apelsin, saft + finrivet skal
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint. Pressa saft ur apelsinen.
  2. Koka upp apelsinsaft, socker och 0.5 dl vatten i en stekpanna. Koka tills temperaturen på sockerlagen är 115 grader.
  3. Tillsätt nötterna i sockerlagen och blanda runt. Tillsätt ingefära, apelsinskal och salt.
  4. Häll upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, peta isär nötterna med en gaffel. Låt svalna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer