Apelsinkanderade valnötter

Apelsinkanderade valnötter
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Apelsinkanderade valnötter

5 ingredienser

30 min

Nötter är en av Ernsts favoriter till jul. Här kanderar han valnötter och smaksätter dem med ingefära och apelsin. Bjud gärna som snacks till glöggen.

Ingredienser

  • 200 g valnötter
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 apelsin, saft + finrivet skal
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint. Pressa saft ur apelsinen.
  2. Koka upp apelsinsaft, socker och 0.5 dl vatten i en stekpanna. Koka tills temperaturen på sockerlagen är 115 grader.
  3. Tillsätt nötterna i sockerlagen och blanda runt. Tillsätt ingefära, apelsinskal och salt.
  4. Häll upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, peta isär nötterna med en gaffel. Låt svalna.