Apelsinkanderade valnötter

24 röster
30 min
Apelsinkanderade valnötter
Foto: Mikael Göransson

Nötter är en av Ernsts favoriter till jul. Här kanderar han valnötter och smaksätter dem med ingefära och apelsin. Bjud gärna som snacks till glöggen. 

Visa mer
30 min

Du behöver

  • 200 g valnötter
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 apelsin, saft + finrivet skal
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 krm salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint. Pressa saft ur apelsinen.
  2. Koka upp apelsinsaft, socker och 0.5 dl vatten i en stekpanna. Koka tills temperaturen på sockerlagen är 115 grader.
  3. Tillsätt nötterna i sockerlagen och blanda runt. Tillsätt ingefära, apelsinskal och salt.
  4. Häll upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, peta isär nötterna med en gaffel. Låt svalna.
13 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...