Apelsinkanderade valnötter
Apelsinkanderade valnötter
5 ingredienser
30 min
Nötter är en av Ernsts favoriter till jul. Här kanderar han valnötter och smaksätter dem med ingefära och apelsin. Bjud gärna som snacks till glöggen.
Ingredienser
- 200 g valnötter
- 2,5 dl strösocker
- 1 apelsin, saft + finrivet skal
- 1 msk malen ingefära
- 0,5 krm salt
Gör så här
- Riv apelsinskalet fint. Pressa saft ur apelsinen.
- Koka upp apelsinsaft, socker och 0.5 dl vatten i en stekpanna. Koka tills temperaturen på sockerlagen är 115 grader.
- Tillsätt nötterna i sockerlagen och blanda runt. Tillsätt ingefära, apelsinskal och salt.
- Häll upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, peta isär nötterna med en gaffel. Låt svalna.