• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Apelsinkanderade valnötter

25 röster
30 min
Apelsinkanderade valnötter
Foto: Mikael Göransson
30 min

Du behöver

  • 200 g valnötter
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 apelsin, saft + finrivet skal
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet fint. Pressa saft ur apelsinen.
  2. Koka upp apelsinsaft, socker och 0.5 dl vatten i en stekpanna. Koka tills temperaturen på sockerlagen är 115 grader.
  3. Tillsätt nötterna i sockerlagen och blanda runt. Tillsätt ingefära, apelsinskal och salt.
  4. Häll upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, peta isär nötterna med en gaffel. Låt svalna.
13 december 2018