Apelsinkanderade valnötter

Apelsinkanderade valnötter
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Apelsinkanderade valnötter

5 ingredienser

30 min

Nötter är en av Ernsts favoriter till jul. Här kanderar han valnötter och smaksätter dem med ingefära och apelsin. Bjud gärna som snacks till glöggen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 200 g valnötter
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 apelsin, saft + finrivet skal
  • 1 msk malen ingefära
  • 0,5 krm salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Riv apelsinskalet fint. Pressa saft ur apelsinen.
  2. Koka upp apelsinsaft, socker och 0.5 dl vatten i en stekpanna. Koka tills temperaturen på sockerlagen är 115 grader.
  3. Tillsätt nötterna i sockerlagen och blanda runt. Tillsätt ingefära, apelsinskal och salt.
  4. Häll upp på en bakpappersklädd ugnsplåt, peta isär nötterna med en gaffel. Låt svalna.