Apelsinglaserade kycklingben

Apelsinglaserade kycklingben
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Apelsinglaserade kycklingben

8 ingredienser

Ett litet kycklingben med smak av apelsin passar bra som inledning på en måltid. Servera eventuellt med något tillbehör som en bakad pyttepotatis. Receptet kan dubbleras.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 kycklingben
  • 1 apelsin
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk apelsinsaft, pressad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 275°. Pressa ut saften ur apelsinen. Blanda olja, honung, soja och apelsinsaft. Krydda kycklingen generöst runt om med salt och peppar. Pensla med såsen på ovan- och undersida.
  2. Grilla klubborna i ugnen i ca 20 minuter. Vänd dem då och då. Pensla med resterande sås under grillningens gång. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Då är köttsaften klar utan rosa inslag.