Apelsinglaserade kycklingben

Apelsinglaserade kycklingben
Foto: TV4

Ett litet kycklingben med smak av apelsin passar bra som inledning på en måltid. Servera eventuellt med något tillbehör som en bakad pyttepotatis. Receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 kycklingben
  • 1 apelsin
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Pressa ut saften ur apelsinen. Blanda olja, honung, soja och apelsinsaft. Krydda kycklingen generöst runt om med salt och peppar. Pensla med såsen på ovan- och undersida.
  2. Grilla klubborna i ugnen i ca 20 minuter. Vänd dem då och då. Pensla med resterande sås under grillningens gång. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Då är köttsaften klar utan rosa inslag.
Kommentera receptet

Fler goda recept