Apelsincheesecake med lussebullar på 3 sätt

0 röster
30 min + 4 h frystid
Apelsincheesecake med lussebullar på 3 sätt

Räddad med Philadelphia! En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet.

Philadelphia orginal vit
30 min + 4 h frystid

Du behöver

Koncept 1 - Hel cheesecake

  • 300 g lussebullar
  • 50 g smör
  • 600 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2 apelsiner
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Koncept 2 – Cheesecake i glas (4 port)

  • 2-3 lussebullar
  • 25 g smör
  • 300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Koncept 3 – Fyllda lussebullar (4 st)

  • 4 lussebullar
  • 300 g Philadelphia Classic Naturell
  • 1 apelsin, skalet
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • sockerlag, till pensling
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

  1. Hel cheesecake
    Klä en springform med bakplåtspapper.
  2. Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på formen och tryck ut ordentligt.
  3. Riv skalet från båda apelsinerna och pressa saften från 0,5 apelsin. Skär resten av apelsinerna till filéer och spara till garnering.
  4. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i formen och låt stelna i frysen, gärna 4 h.
  5. Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.
  6. Cheesecake i glas
    Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  7. Riv skalet från apelsinen och pressa saften från 0,25 apelsin. Skär resten av apelsinen till filéer och spara till garnering.
  8. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.
  9. Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.
  10. Fyllda lussebullar
    Skär lussebullarna på längden så det blir en botten och ett lock.
  11. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.
  12. Bred ut cheesecakekrämen på lussebullarna och lägg på locket. Pensla med lite sockerlag och strö över hackade pistagenötter.
2 juli 2020