Antipasti med rädisor och sardeller

Antipasti med rädisor och sardeller
Foto: TV4

Antipasti kan vara skinka av olika slag, lufttorkad, rökt men även kokt går bra. Det kan vara salami eller annan gärna grovmalen korv. Det kan vara sardeller, oliver, svamp. Välj det du tycker är gott och vackert. Arrangera det på ett stort fat och droppa olivoljevinägrett över.

26 augusti 2009
4

Du behöver

  • 100 g rökt skinka
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1 burk sardeller
  • 1 knippa rädisor
  • 2 kokta kronärtskockor
  • 12 cocktailtomater
  • 1 liten gul lök
  • 100 g champinjoner
  • lite paprika, gärna i två färger
  • Vinägrett:
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 5 msk olivolja
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda salt, peppar och vinäger. Vispa ner oliv-oljan.
  2. Skiva löken tunt och strimla paprikan. Skiva champinjonerna.
  3. Arrangera allt vackert på ett stort fat. Stänk strax före serveringen över vinägretten och garnera med färska kryddörter.
Kommentera receptet

Fler goda recept