Ansjovisrullar

10 röster
50
Ansjovisrullar
Foto: TV4

Ett snabblagat tilltugg som passar till både mousserande vin och glögg. Fyllningen kan varieras med till exempel riven ost, leverpastej eller kaviar. Snabblagat tack vare den färdigköpta smördegen.

Visa mer
50

Du behöver

  • 1 rulle färdigkavlad smördeg
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 ägg (att koka)
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg (att pensla med)
  • 25 oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
  2. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
  3. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.
9 november 2011
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept