• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ansjovisrullar

Ansjovisrullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovisrullar

3 steg att laga

6 ingredienser

Ett snabblagat tilltugg som passar till både mousserande vin och glögg. Fyllningen kan varieras med till exempel riven ost, leverpastej eller kaviar. Snabblagat tack vare den färdigköpta smördegen.

Ingredienser

portioner50 portioner
  • 1 rulle färdigkavlad smördeg
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 ägg, att koka
  • 1 dl ost, riven
  • 1 ägg, till pensling
  • 25 oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
  2. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
  3. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.