Ansjovisfylld pannkaksrulle

Ansjovisfylld pannkaksrulle
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovisfylld pannkaksrulle

9 ingredienser

Omtyckt av alla! Gör den i god tid innan den ska ätas, gratinera snabbt och skär i skivor och servera till drink, förrätt eller supé med ett gott öl.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 7 dl mjölk
  • 3 ägg

Fyllning:

  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 ask ansjovisfilé
  • 1 dl persilja, hackad
  • 2 dl ost, riven
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, salt, ägg och mjölk, vispa till en slät smet, låt svälla 10 min.
  3. Lägg bakpapper i långpanna, pensla med smält matfett.
  4. Slå i smeten, grädda klart mitt i ugnen 20 - 25 min.
  5. Fräs löken mjuk i matfett. Vänd ner ansjovis med spad och hetta upp. Ta av värmen.
  6. Vänd upp pannkakan på nytt bakpapper och dra bort det gamla.
  7. Bred över fyllningen, strö på persilja och rulla ihop från kortsidan.
  8. Lägg rullen med skarven ned på ugnsfat. Strö på ost. Gratinera i 250° tills osten smält.