Fyllda kycklingrullader
Fyllda kycklingrullader
14 ingredienser
Kyckling fylld med parmesanost och soltorkade tomater - både nyttigt och gott!
Se fler recept
Ingredienser
- 450 g kycklinglårfilé
- 1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
- 1 bit parmesanost, hyvlad (Parmigiano Reggiano)
- 1 kruka basilika
- torkad dragon och timjan
- salt
- peppar
- vitt vin
- 1 citron, saften av
- dijonsenap (efter smak)
- grädde
sallad
- späda gröna salladsblad (eller primörblad)
- parmesanost, hyvlad
- pinjenötter
Gör så här
- Banka ut kycklinglårfiléerna till tunna schnitslar och dela dem 3 lika delar.
- Fyll de utbankade schnitzlarna med en liten bit tomat, några blad basilika, en skiva parmesanost.
- Salta och peppra.
- Rulla ihop och lägg ned i en ugnsfast form.
- Krydda rikligt med dragon, timjan och pressa över färsk citron.
- Ringla över olivolja.
- Stek i ugn på 200 g ca 15-20 minuter tills rullarna är genomstekta.
- Ös ett par gånger under tillagningen och tillsätt ev. lite vitt vin.
- När rullarna är klara, klicka ned fransk senap, lite mera vin och grädde.
- Rör om och låt gå ytterligare 10 minuter i ugnen.
- Servera med sallad på späda gröna löv, hyvlad parmesan och pinjenötter.