Zucchinispagetti med tomatsås
Zucchinispagetti med tomatsås
10 ingredienser
Anna Skippers pasta på zucchini är ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna.
Se fler recept från
Ingredienser
Tomatsås
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad och stekt
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 förp konserverade cocktailtomater
- 1 kruka basilika
- 1 tsk starka röda chilifrukter, krossad
Zucchinispagetti
- 1 zucchini
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Tomatsås
- Värm oljan i en gryta och lägg i lök och vitlök.
- Stek under omrörning tills löken börjar mjukna, ca 2 min.
- Rör i tomater, basilika och chilipeppar.
- Sätt på lock och låt puttra ca 10 minuter.
Zucchinispagetti
- Riv zucchinin i långa strimlor som spagetti med hjälp av ett rivjärn.
- Lägg ned i kokande vatten 1 minut.
- Häll av vattnet och ringla över olivolja, salt och peppar.
- Häll upp på tallrik och toppa med tomatsåsen.