Tom ka gai-soppa
Tom ka gai-soppa
11 ingredienser
Ingredienser
- 1 kycklingfilé
- 50 g champinjoner
- 2 schalottenlökar
- 0,5 limefrukt, rivet skal av
- 2,5 dl kokosmjölk
- 0,5 msk citrongräs, finhackat
- färsk ingefära
- 0,5 tsk salt
- limefrukt, färskpressad juice
- 1 tsk chilifrukt, finskuren
- 1 msk salladslök, finskuren
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
- Skär svampen i fina skivor.
- Skala och skiva löken.
- Hacka/strimla citrongräset.
- Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeskal, citrongräs samt ev galangalrot/ingefära.
- Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.