Ängamat

Ängamat
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Ängamat

2

10 ingredienser

25 min

En len och läkande soppa för känslig mage.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

portioner2
  • 0,5 blomkål
  • 1 broccoli
  • 3 morötter
  • 1 förp sockerärtor
  • 10 cm purjolök
  • 3 färsk lök, skurna på snedden i 3 cm långa strimlor
  • 1 msk lantbuljong
  • vatten
  • sojagrädde
  • 1 dl persilja, finhackad

Gör så här

  1. Dela blomkål och broccoli i små fina buketter.
  2. Slanta morötter och purjolök, dela sockerärtor och färsklök.
  3. Lägg ned samtliga ingredienser förutom sockerärtorna i en gryta och häll över vatten tills det täcker.
  4. Låt koka ca 10 minuter till grönsakerna mjuknat.
  5. Tillsätt sockerärtorna och 2 dl sojagrädde.
  6. Låt puttra ytterligare någon minut.
  7. Vänd ned persiljan och smaka av med salt och peppar. Servera i djupa skålar.