Nyttiga burgare

Nyttiga burgare
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Nyttiga burgare

3

16 ingredienser

1h

Anna Skippers vegetariska burgare.

Brödet kan även ersättas av ett salladsblad. Då blir burgaren glutenfri!

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

portioner4

Bönbiffar

  • 4,5 dl färdigkokta kidneybönor
  • 2,5 dl zucchini, riven, lättfräst
  • 1 morot, riven
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 dl misobuljong (ev 1,5 dl)
  • 2 msk färska örter
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • mörkt fullkornsbröd, i tunna skivor
  • salladsblad
  • 1 gul lök
  • 1 tomat
  • mjölksyrad gurka, hackad
  • En klick yoghurt
  • nyttig ketchup

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till bönbiffarna i en mixer eller mixa med en stavmixer till en grov smet.
  2. Forma biffarna och stek på svag värme i smör.
  3. Montera genom att först skiva lök, tomat och sallad.
  4. Stansa ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas.
  5. Lägg burgarna i bröden och lägg därefter på grönsakerna, ketchup.
  6. Lägg på brödlocket.