Nyttiga burgare

Nyttiga burgare
Foto: Tv4

Anna Skippers vegetariska burgare.

Brödet kan även ersättas av ett salladsblad. Då blir burgaren glutenfri!

Se fler recept från

Du är vad du äter


25 november 2011
1h
4

Du behöver

Bönbiffar

  • 4,5 dl kokta kidneybönor
  • 2,5 dl riven squash, lättfräst
  • 1 st morot, riven
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 dl misobuljong (ev 1.5 dl)
  • 2 msk färska örter
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • salt och peppar, efter smak

Tillbehör

  • Mörkt fullkornsbröd i tunna skivor
  • salladsblad
  • 1 st gul lök
  • 1 st tomat
  • Mjölksyrad gurka, hackad
  • En klick yoghurt
  • Nyttig ketchup

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till bönbiffarna i en mixer eller mixa med en stavmixer till en grov smet.
  2. Forma biffarna och stek på svag värme i smör.
  3. Montera genom att först skiva lök, tomat och sallad.
  4. Stansa ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas.
  5. Lägg burgarna i bröden och lägg därefter på grönsakerna, ketchup.
  6. Lägg på brödlocket.
Kommentera receptet

Fler goda recept