Räksallad med avokado och kokos

Räksallad med avokado och kokos
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Räksallad med avokado och kokos

4

12 ingredienser

15 min

En nyttig och god sallad med karibiska smaker. Toppa med cashewnötter!

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner2

sallad

  • 200 g skalade räkor
  • 2 avokador
  • 2 dl groddar
  • 10 cm gurka, dela på mitten och kärna ur, skär i båtar
  • 70 g bladspenat

Kokosdressing

  • 2 msk kallpressad olja
  • 1 limefrukt, saft samt rivet skal
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 tsk honung
  • 4 msk kokosmjölk
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 cm röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Sallad
    Skala räkorna.
  2. Tag ut kärnorna ur gurkan och skär i båtar.
  3. Skala morot och riv eller skär i tändsticksstora strimlor.
  4. Kärna ur avokadon och skär i tunna skivor.
  5. Lägg upp alla grönsaker på tallrikarna. Toppa med räkorna.
  6. Rosta kokos samt cashewnötterna i en torr stekpanna.
  7. Kokosdressing
    Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en blender eller mixa med en stavmixer.
  8. Häll dressingen över grönsakerna och toppa med cashewnötterna/kokosen.