Räksallad med avokado och kokos
Räksallad med avokado och kokos
12 ingredienser
15 min
En nyttig och god sallad med karibiska smaker. Toppa med cashewnötter!
Se fler recept från
Ingredienser
sallad
- 200 g skalade räkor
- 2 avokador
- 2 dl groddar
- 10 cm gurka, dela på mitten och kärna ur, skär i båtar
- 70 g bladspenat
Kokosdressing
- 2 msk kallpressad olja
- 1 limefrukt, saft samt rivet skal
- 1 tsk grön currypasta
- 1 tsk honung
- 4 msk kokosmjölk
- 1 klyfta vitlök, riven
- 2 cm röd chilifrukt, finhackad
Gör så här
Sallad
- Skala räkorna.
- Tag ut kärnorna ur gurkan och skär i båtar.
- Skala morot och riv eller skär i tändsticksstora strimlor.
- Kärna ur avokadon och skär i tunna skivor.
- Lägg upp alla grönsaker på tallrikarna. Toppa med räkorna.
- Rosta kokos samt cashewnötterna i en torr stekpanna.
Kokosdressing
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en blender eller mixa med en stavmixer.
- Häll dressingen över grönsakerna och toppa med cashewnötterna/kokosen.