Sjömansbiff

Sjömansbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sjömansbiff

7

9 ingredienser

1h 10 min

En riktig husman med få ingredienser och mycket smak!

Ingredienser

portioner4
  • 800 g potatis, skivad i centimetertjocka skivor
  • 10 tunt skurna skivor av innanlår eller fransyska
  • 6 gula lökar, i klyftor
  • 2 msk smör
  • 1 purjolök
  • 33 cl mörk öl
  • 1 msk chilifrukt

Tillbehör:

  • 1 dl kapris
  • 1 dl rödbeta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200. Smöra en ugnssäker form.
  2. Bryn köttet i en stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik.
  3. Stek den skivade löken och potatisen gyllene i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar från kvarn.
  4. Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så att det nästan täcker grytans innehåll. Täck formen med folie.
  5. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk hela vägen igenom. Ta bort foliet efter ungefär 30 minuter.
  6. Servera med rödbetor och kapris.