Grillade tomater med parmachips

Grillade tomater med parmachips
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Grillade tomater med parmachips

4

10 ingredienser

Passa på att njuta av sommarens söta och goda tomater! Servera dessa som en förrätt, till grillat kött eller som en del av en buffé. /Ulrika & Anna
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 tomater, stora fina
  • 1 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • Färska örter (basilika, gräslök, timjan)
  • 1 förp gourmetsallat (eller ca 100 g blandade sallatssorter)
  • parmesanost
  • 1 rödlök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg skinkskivorna på ett ugnsgaller, gärna med en folieklädd plåt under, och grilla dem knapriga i 15–20 minuter.
  3. Låt dem svalna på hushållspapper.
  4. Skär ett kryss i varje tomat och grilla dem i ugnen i cirka 15 minuter.
  5. Mixa samman olivoljan med pressad vitlök, örter, salt och peppar till en god örtolja.
  6. Lägg varje tomat på en bädd av sallat, häll över örtoljan och se till så att den rinner ner i tomatskårorna.
  7. Hyvla parmesan på toppen.
  8. Servera med rödlöksringar och de knapriga parmachipsen.