Fisk med smak av Italien

32 röster
ca 30 m
Fisk med smak av Italien
Foto: Jenny Grimsgård

De italienska smakerna av soltorkade tomater och tapenade passar utmärkt till vit fiskfilé. Servera med blomkålsris eller blomkålsmos och en enkel grönsallad.

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


Visa mer
ca 30 m

Du behöver

  • 2 dl spenat, hackad och fryst
  • 400 g vit fiskfilé
  • 10 st soltorkade tomater
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 msk tapenade
  • 2 tsk grön pesto
  • 3 dl ost, riven smakrik
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Dillvippa, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg spenaten i botten på en smord ugnsform och lägg fisken ovanpå.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med crème fraîche, tapenade och pesto.
  4. Salta och peppra.
  5. Bred crème fraîche-röran ovanpå fisken och toppa med ost.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Servera och njut!
6 september 2011

Laddar fler recept