• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fisk med smak av Italien

Fisk med smak av Italien
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Fisk med smak av Italien

6 steg att laga

10 ingredienser

ca 30 m

De italienska smakerna av soltorkade tomater och tapenade passar utmärkt till vit fiskfilé. Servera med blomkålsris eller blomkålsmos och en enkel grönsallad.

Se fler recept ur boken

LCHF för kvinnor


Ingredienser

  • 2 dl spenat, hackad och fryst
  • 400 g vit fiskfilé
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 msk tapenade
  • 2 tsk grön pesto
  • 3 dl ost, riven smakrik
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • dillvippa, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg spenaten i botten på en smord ugnsform och lägg fisken ovanpå.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med crème fraîche, tapenade och pesto.
  4. Salta och peppra.
  5. Bred crème fraîche-röran ovanpå fisken och toppa med ost.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Servera och njut!