Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold

30 min
2
Viltfärsbiffar med vitlökssmör och smörsvängd mangold
Foto: Olof Skipper

Viltkött är både magert, smakrikt och innehåller även det aminosyran fenylalanin för bildande av dopamin. Våga vilt! Gott och glädjande i en och samma måltid. /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter


20 april 2011
30 min
2

Du behöver

Viltfärsbiffar

  • 250 g viltfärs
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 2 krm timjan

Vitlökssmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt

Smörstekt mangold

  • 200 g mangold, hackad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 schalottenlök, finhackad
  • smör

Gör så här

  1. Viltfärsbiffar
    Blanda färsen med persilja och ägg.
  2. Forma biffar av färsen och krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Stek eller grilla biffarna i smör tills de fått en gyllenbrun färg. I ca 10 minuter.
  4. Vitlökssmör
    Pressa vitlöken och vispa den ordentligt med smör, salt och svartpeppar.
  5. Ställ smöret i kylen i ca 30 min så att det stelnar .
  6. Smörfräst mangold
    Skölj mangold i kallt vatten.
  7. Skär bort stammarna och hacka i mindre bitar.
  8. Finhacka schalottenlöken.
  9. Fräs mangolden i stekpanna tillsammans med smör, grädde och schalottenlöken i några minuter tills allt är mjukt.
  10. Lägg upp mangold på en tallrik. Lägg upp viltbiffen, och toppa med en klick vitlökssmör.
Kommentera receptet

Fler goda recept