Annas kycklinggryta

Anna Skipper
Anna Skipper

Annas kycklinggryta

6

9 ingredienser

25 min

Mustig kycklinggryta med bland annat äpple, banan, curry och ingefära.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

portioner4
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 äpple, rött, sött
  • 2 msk curry
  • 1 banan
  • 2 msk mango chutney
  • 3 schalottenlökar
  • 2 cm ingefära, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 1 förp sojagrädde

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre delar. Varje lår delas på tre.
  2. Riv alternativt finhacka det skalade äpplet. Skär bananen i skivor. Finhacka löken.
  3. Fräs smör i en gjutjärnsgryta. Lägg ned kycklingen. Låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt lök samt curry. Låt fräsa några minuter.
  5. Tillsätt ingefära, äpple, banan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Slå över sojagrädden och låt puttra 10 minuter.
  7. Servera med grönsallad alternativt fullkornsris.