Äggande carpaccio

Foto: TV4
Äggande carpaccio
15 ingredienser
Tunt skivad oxfilé med parmesan, äggrulle, pinjenötter och hemgjord tryffelmajonnäs.
Vintips från Anna
Rocca Guicciarda Riserva artnr: 2723
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Carpaccio
- 400 g tunt skivad oxfilé
- rostade pinjenötter
- färsk basilika
- parmesanost
- citron
Äggrulle
- 3 ägg
- 3 msk smör
tryffelmajonnäs
- 1 ägg
- 2 msk senap
- 2,5 dl rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk tryffelolja
- salt
- peppar
- cayennepeppar
Gör så här
Äggrulle
- Koka äggen hårdkokta, cirka 8 minuter, och finhacka dem sedan.
- Placera ut äggröran på plastfolie, cirka 30 x 30 cm. Lägg en tredjedel av äggröran på 3 ark. Häll över en msk brynt smör. Rulla ihop som en korv och lägg in i kylen. Gärna över natten.
Tryffelmajonnäs
- Mixa ihop ägg, senap, rapsolja och vitvinsvinäger med en handmixer. Tillsätt därefter tryffelolja, salt och lite cayennepeppar.
Montering
- Lägg upp oxfilén på tallriken, lägg på en äggrulle (som skärs i 1 cm tjocka skivor, skär med en blöt kniv och ta av plasten).
- Skiva parmesanost tunt och lägg över köttet. Strö över pinjenötter och basilika.
- Skär citronerna i bitar och fördela på köttet.
- Ringla över tryffelmajonnäs och olja. Strö över salt och peppar och servera.