Ank- eller kycklingbröst med apelsinsås

Ank- eller kycklingbröst med apelsinsås
Foto: TV4

Ankbröst är riktig lyx. Till anka passar apelsinsmak väldigt bra. Det här receptet går även utmärkt att laga med kycklingfilé. Servera med potatiskroketter och kokta grönsaker.

10 juni 2009
4

Du behöver

  • 4 ankbröst
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Apelsinsås:

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl madeiravin
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 4 dl kalv- eller kycklingbuljong
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn i smör runt om. Efterstek i ugn i 8-10 minuter eller till innertemperaturen är 67°. Håll varmt. Skiva upp precis innan servering.
  2. Apelsinsås: Finhacka löken och fräs i smör. Smält smöret i en kasrull. Ta av från plattan och vispa ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen. Lägg i löken tillsammans med madeira och apelsinsaft. Spä med buljong, lite i taget. Koka såsen ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Sila.
  3. Lägg upp det skivade ankbröstet på varmt serveringsfat. Häll såsen över.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept