Anjas uppiffade ärtsoppa med dijonkräm
Anjas uppiffade ärtsoppa med dijonkräm
14 ingredienser
30 min
Med små enkla medel kan man förvandla färdigköpt ärtsoppa till en härlig måltid!
Ingredienser
Ärtsoppa
- 500 g ärtsoppa, färdigköpt
- 1-2 msk vit misopasta
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- färsk timjan, att garnera med (kan uteslutas)
- svartpeppar
Pannkakor
- 1 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 1 msk strösocker
- 2 msk smör, smält
Till servering
- 1 dl frysta hallon
- 1 msk strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
Gör så här
- Värm ärtsoppan och späd ut med lite vatten till önskad konsistens.
- Smaka av med misopastan. Börja med 1 matsked och justera med mer om det behövs.
- Blanda crème fraiche och dijonsenap. Här kan du också justera styrkan genom att lägga i mer dijon om du gillar sting.
- Häll upp soppan i en tallrik, lägg i en klick av dijonkrämen, peppra och garnera med en liten kvist färsk timjan.
- Gör en pannkakssmet genom att blanda alla ingredienser förutom hallon och grädde. Det ska bli en lös smet (då blir pannkakorna tunna och frasiga). Om smeten blir för tjock, häll i mer mjölk.
- Värm en stekpanna med lite smör.
- Häll i ca 0,75 dl av smeten i pannan och vänd på pannan snabbt så att smeten fördelas jämnt. Stek max 1 minut på varje sida.
- Koka upp hallon och socker
- Vispa grädden. Servera pannkakorna med den nykokta hallonsylten och grädden som efterrätt till ärtsoppan.