Ängamat med potatis, sockerärter och persilja

25 m
4
Ängamat med potatis, sockerärter och persilja
Foto: Siri Barje
25 m
4

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 6 potatisar, helst färska
  • 150 g sockerärter
  • 2 rödlökar eller 3 färska lökar
  • 200 g färsk spenat
  • 2 l vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • hackad persilja

Serveras med

  • bröd
  • smör
  • ost

Gör så här

  1. Dela potatis och morot i trevliga lite större bitar. Dela blomkålen i buketter, hacka upp blasten och dela stammen i trevliga bitar. Hacka löken grovt, använder du färsk lök hacka även blasten.
  2. Smält smöret i en kastrull och stek lök, potatis och morot tills löken är glansig, det ska inte få för mycket färg. Tillsätt blomkålen och rör runt.
  3. Häll i vattnet samt grönsaksbuljongen, grädde och koka tills potatisen är mjuk, ca 5 min. Vänd ned sockerärter och låt koka 1 minut, dra sedan kastrullen från värmen.
  4. Tillsätt spenaten samt salta och peppra ordentligt. Toppa med hackad persilja och servera tillsammans med bröd, smör och ost!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Filodegspaj med fetaost, färsk spenat och solrosfrön
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Siri Barje

Visa alla recept från Siri Barje

Fler från Snacka med Siri

Visa alla recept från Snacka med Siri