Ångade dumplings med thaikyckling

3 röster
20 m
20 stycken
Ångade dumplings med thaikyckling
Foto: Tv4

Ångade dumplings är riktigt enkelt att göra själv hemma! Det här receptet ger dig riktigt goda knyten fyllda med thaikyckling smaksatt med citrongräs, fisksås, chili och koriander.

Visa mer
20 m
20 stycken

Du behöver

  • 0,5 förp gyozadegplattor
  • 1 citrongräs, hackat
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk koriander, finhackad
  • 300 g kycklingfärs

Dippsås

  • 3 msk fisksås
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 lime, saften

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Hacka och blanda alla ingredienser till en smet.
  3. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte.
  4. Lägg i en ångare på bakplåtspapper. Ånga ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera med den goda dippsåsen.
  6. Dippsås
    Blanda fisksås med socker, finriven ingefära och pressad lime.
2 mars 2019

Laddar fler recept...