Ångade dumplings med thaikyckling

Ångade dumplings med thaikyckling
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ångade dumplings med thaikyckling

11 ingredienser

20 m

Ångade dumplings är riktigt enkelt att göra själv hemma! Det här receptet ger dig riktigt goda knyten fyllda med thaikyckling smaksatt med citrongräs, fisksås, chili och koriander.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 0,5 förp gyoza degplattor
  • 1 citrongräs, hackat
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk koriander, finhackad
  • 300 g kycklingfärs

Dippsås

  • 3 msk fisksås
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Hacka och blanda alla ingredienser till en smet.
  3. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte.
  4. Lägg i en ångare på bakplåtspapper. Ånga ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera med den goda dippsåsen.

Dippsås

  1. Blanda fisksås med socker, finriven ingefära och pressad lime.