Ångade dumplings med thaikyckling

Ångade dumplings med thaikyckling
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ångade dumplings med thaikyckling

11 ingredienser

20 m

Ångade dumplings är riktigt enkelt att göra själv hemma! Det här receptet ger dig riktigt goda knyten fyllda med thaikyckling smaksatt med citrongräs, fisksås, chili och koriander.

Ingredienser

portioner stycken
  • 0,5 förp gyoza degplattor
  • 1 citrongräs, hackat
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk koriander, finhackad
  • 300 g kycklingfärs

Dippsås

  • 3 msk fisksås
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Hacka och blanda alla ingredienser till en smet.
  3. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte.
  4. Lägg i en ångare på bakplåtspapper. Ånga ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera med den goda dippsåsen.

Dippsås

  1. Blanda fisksås med socker, finriven ingefära och pressad lime.