Ångade dumplings med thaikyckling

Ångade dumplings med thaikyckling
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Ångade dumplings med thaikyckling

7

11 ingredienser

20 m

Ångade dumplings är riktigt enkelt att göra själv hemma! Det här receptet ger dig riktigt goda knyten fyllda med thaikyckling smaksatt med citrongräs, fisksås, chili och koriander.

Ingredienser

portioner20 stycken
  • 0,5 förp gyoza degplattor
  • 1 citrongräs, hackat
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk koriander, finhackad
  • 300 g kycklingfärs

Dippsås

  • 3 msk fisksås
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

  1. Tina degplattorna i kylen.
  2. Hacka och blanda alla ingredienser till en smet.
  3. Ta ca 1 msk smet och lägg mitt på degplattan. Vecka kanterna till ett litet knyte.
  4. Lägg i en ångare på bakplåtspapper. Ånga ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera med den goda dippsåsen.
  6. Dippsås
    Blanda fisksås med socker, finriven ingefära och pressad lime.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer