Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar

Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar

16 ingredienser

En saftig hamburgare på nötkött med krispig sallad, tomat, lök och dessutom krämig cheddarost.

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötfärs
  • 0,5 dl vatten
  • rapsolja, till stekning
  • 1 krispsallad, huvud, plockad och sköljd
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 12 körsbärstomat, halverade
  • 2 saltgurkor, klyftade
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl saltgurka, hackad
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 skivor cheddarost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med lite vatten till en jämn smet.
  2. Forma fyra bollar och platta ut dem till hamburgare.
  3. Salta och peppra köttet innan stekning.
  4. Stek dem i en het panna i ca 4 minuter på varje sida, hamburgaren skall fortfarande vara rosa inuti.
  5. Blanda majonnäs, gräddfil, tomatpuré, senap och saltgurka, smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta bröden under grillgallret.
  7. Lägg dubbla ostskivor på hamburgarna och smält dem under grillgallret.
  8. Montera hamburgaren med dressing i botten, sallad, hamburgare, tomat och rödlök.
  9. Servera gärna med en extra sallad.