Sallad på rödbetor med getost och valnötter
Sallad på rödbetor med getost och valnötter
14 ingredienser
Rödbetssallad á la Waldorf. Sallad på rödbetor, gulbetor, polkabetor med getost och en god dressing med hackade valnötter.
Ingredienser
- 2 rödbetor
- 2 gulbetor
- 1 polkabeta
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl salt
- 1 äpple granny smith
- 1 dl valnötter
- 2 schalottenlökar
- 4 rädisor
- 200 g getost
- 2 msk honung, flytande
- 3 msk crema di balsamico
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 100 g blandad örtsallad (små salladsblad i olika sorter)
Gör så här
- Koka betorna i 2 liter vatten med 1/2dl socker och 1/2dl salt tills det att man kan trycka en potatissticka igenom betorna utan motstånd. Det tar ca 1,5 timme.
- Skala och skiva betorna på mandolin eller med kniv i 3 mm tjocka skivor.
- Gör en vinägrett på hackade valnötter, finhackad shalottenlök, tärnat äpple, honung, balsamico, rapsolja och salt och peppar.
- Skiva rädisa och polkabeta lövtunnt på mandolin och lägg skivorna i isvatten.
- Bryt rejäla bitar getost och fördela ut på betorna, häll vinägretten över getosten och betorna, strö de isade grönsakerna över och toppa med rikligt med örtsallad.