Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja

Foto: TV4
Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja
12 ingredienser
En härlig krämig blomkålssoppa som passar fint som förrätt eller som egen rätt. Rekommenderas att äta med bröd.Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 0,5 kg blomkål
- 3 dl grädde
- 4 dl mjölk
- 1 gul lök
- 1 schalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 buljongtärning
- 0,5 dl vitt vin
- smör
- 2 dl svamp (t ex: champinjon, kantarell, karljohansvamp)
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek lök och vitlök i en kastrull.
- Rensa och dela upp blomkålen i mindre bitar.
- Tillsätt vitvin, blomkål, grädde, mjölk och buljong i kastrullen.
- Koka tills blomkålen har blivit mjuk. Mixa och sila soppan, smaka av med salt.
- Stek schalottenlök och svamp i smör tills den blivit gyllenbrun.
- Lägg svampen i botten av tallriken, slå över soppan och ringla lite tryffelolja.Salta och peppra.