Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja

Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja
Foto: TV4

Krämig blomkålssoppa med skogsvamp och tryffelolja

8

12 ingredienser

En härlig krämig blomkålssoppa som passar fint som förrätt eller som egen rätt. Rekommenderas att äta med bröd.Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 kg blomkål
  • 3 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 buljongtärning
  • 0,5 dl vitt vin
  • smör
  • 2 dl svamp (t ex: champinjon, kantarell, karljohansvamp)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek lök och vitlök i en kastrull.
  2. Rensa och dela upp blomkålen i mindre bitar.
  3. Tillsätt vitvin, blomkål, grädde, mjölk och buljong i kastrullen.
  4. Koka tills blomkålen har blivit mjuk. Mixa och sila soppan, smaka av med salt.
  5. Stek schalottenlök och svamp i smör tills den blivit gyllenbrun.
  6. Lägg svampen i botten av tallriken, slå över soppan och ringla lite tryffelolja.Salta och peppra.