Chokladfondant med äpplechutney

Foto: TV4
Chokladfondant med äpplechutney
12 ingredienser
Cokladfondant passar utmärkt med glass, där smakerna från choklad, äpplen och vaniljglass verkligen förstärker varandra. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 100 g mörk choklad med hög kakaohalt
- 1 äggula
- 2 ägg
- 3 msk strösocker
- 3 dl koncentrerad äppeljuice
- 80 g smör
Äpplechutney
- 0,5 gul lök
- 2 äpplen
- 2 dl äppelcidervinäger
- 1 dl strösocker
- 2 kanelstänger
- 1 ingefära, liten bit
Gör så här
- Skala och ta ut kärnhuset på äpplet.
- Hacka löken och stek på svag i kastrull med äpplet.
- Häll över äpplecidervinäger och lägg i socker, kanel och ingefäran.
- Koka tills smakerna gått samman och äpplena mjuknat, ställ åt sidan.
- Smält chokladen i vattenbad.
- Smält smör och vispa poröst med socker.
- Vispa i äggula och sedan ett ägg i taget.
- Slå i den smälta chokladen i smeten.
- Smörj 4 små formar och fyll på med smeten.
- Backa i ugnen på 200 grader i 5-6 min.
- Servera med vaniljglass.