Sensuella tapas
Sensuella tapas
19 ingredienser
35 min
Baconstekta musslor, chiliräkor och grillade champinjoner - goda smårätter som kittlar smaklökarna! Servera som drinktilltugg, förrätt eller som del i en tapasbuffé.
Ingredienser
Baconstekta musslor:
- 20 blåmusslor utan skal
- 10 skivor bacon
- 1 klyfta vitlök
- salt
- peppar
- olivolja
- små träspett
Chiliräkor:
- 100 g skalade räkor
- 1 medelstark chilifrukt (serrano)
- 2 klyftor vitlök
- 2 dl olivolja
- färsk rosmarin
- havssalt
Grillade chaminjoner:
- 100 g champinjoner
- 1 msk sweet chilisås
- 2 msk risvinäger
- 0,5 stjälk citrongräs
- 0,5 dl hönsbuljong
- färsk koriander
Gör så här
- Börja med att linda in musslorna i halva baconskivor och trä upp dem på spett. Hetta upp en stekpanna med olivolja och hacka vitlöken. Stek spetten med vitlöken och salta och peppra.
- Sätt ugnen på 200 grader. Chiliräkor gör man bäst i en liten lerform eller metallform. Hacka chilifrukten och vitlöken. Lägg räkorna, chilin och vitlöken i olja. Hetta upp hastigt i ugnen.
- Krydda med salt om det behövs och strö över rosmarin. Servera på undertallrik med bröd till.
- Grillade champinjoner: Skär citrongräset fint. Blanda med allt utom svampen till en dressing och låt stå och dra ett tag. Grilla sedan champinjonerna, antingen i stekpanna eller på grillen, och låt dem marinera en stund i dressingen. Serveras ljumma eller kalla.