Caesarsallad

Caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Caesarsallad

38

10 ingredienser

15 min

En riktig klassiker med bara några få och enkla ingredienser. I den här rätten är det dressingen med sardeller som gör salladen!

Ingredienser

portioner4
  • 1 kruka romansallad
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 dl parmesanost, riven
  • 3 sardellfiléer
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att skölja och slunga salladen. Skär lantbrödet i tärningar och rosta dem i en stekpanna tillsammans med vitlök som krutonger.
  2. Dressing: Använd en mixer så att dressingen blir slät. Blanda först hackade sardeller och ca 1 dl vatten tillsammans med parmesan och vitlök efter eget tycke. Tillsätt sedan oljan försiktigt under mixning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Häll dressingen över salladsbladen och toppa med krutonger.