Bagels à la Levén
Bagels à la Levén
6 ingredienser
I USA finns det bagelställen överallt. Till frukost, lunch eller mellanmål äter man den mjuksega brödbullen som breds med färskost och fylls med goda pålägg.
Ingredienser
- 15 g jäst
- 300 g vatten
- 500 g vetemjöl
- 15 g strösocker
- 7 g salt
- vallmofrö, eller sesam
Gör så här
- Blanda allt utom sesamfrön i 8 minuter.
- Låt jäsa 60 minuter i en bunke.
- Stöt ner och dela degen i 8 bitar.
- Rulla ut och forma varje del till en ring.
- Lägg på mjölad plåt, täck med handduk och jäs i 30 minuter till.
- Koka upp vatten i en rymlig kastrull, sänk ner 2-3 bagels i taget och sänk temperaturen så att vattnet sjuder. Låt bageln flyta upp till ytan och vänd en gång. Låt den simma ca 1 minut. Tag upp med en hålslev.
- Lägg på mjölad plåt, strö på sesam/vallmo/lök/ost.
- Baka i 220 grader ca 10 minuter.