Anders Morotskaka
Anders Morotskaka
Ingredienser
- 1,75 dl matolja
- 3,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 5 dl morot, riven
Till täcket:
- 100 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl smör, smält
- 150 g florsocker
- 1 msk citron, saft
- kokos, till dekor
Gör så här
- Vispa olja, socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser med mjölet och vänd ner det. Rör ner morötterna.
- Smörj och bröa en rund form, gärna med löstagbar kant, häll i smeten och grädda kakan i 160° ugn i ca 60 minuter. Låt den svalna.
- Blanda alla ingredienser till täcket och bred det över kakan. Strö över kokos.