Yakiniku på älgentrecote

Anders Levén
Anders Levén

Yakiniku på älgentrecote

7

13 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 600 g älgentrecôte, i tunna skivor
  • 2 msk sesamolja

Marinad:

  • 1,5 dl japansk soja
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl purjolök, fint skuren
  • 2 klyftor vitlök, pressade eller rivna
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 litet päron, fint rivet
  • svartpeppar, nymald

Tillbehör:

  • jasminris, kokt
  • isbergssallad
  • rossisallad

Gör så här

  1. Det är lättast att få tunna skivor om man skär köttet fryst med skärmaskin. Har du ingen sådan kan du låta köttet halvtina och skiva det med en riktigt vass kniv.
  2. Blanda marinaden, lägg ner köttet och låt det marinera i minst en halvtimme. Lyft upp köttet och stek det i het panna i sesamolja. Häll marinaden över köttet och servera genast med ris och grönsallad.