Yakiniku på älgentrecote
Yakiniku på älgentrecote
13 ingredienser
Ingredienser
- 600 g älgentrecôte, i tunna skivor
- 2 msk sesamolja
Marinad:
- 1,5 dl japansk soja
- 4 msk strösocker
- 1 dl purjolök, fint skuren
- 2 klyftor vitlök, pressade eller rivna
- 1 msk sesamfrön, rostade
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 litet päron, fint rivet
- svartpeppar, nymald
Tillbehör:
- jasminris, kokt
- isbergssallad
- rossisallad
Gör så här
- Det är lättast att få tunna skivor om man skär köttet fryst med skärmaskin. Har du ingen sådan kan du låta köttet halvtina och skiva det med en riktigt vass kniv.
- Blanda marinaden, lägg ner köttet och låt det marinera i minst en halvtimme. Lyft upp köttet och stek det i het panna i sesamolja. Häll marinaden över köttet och servera genast med ris och grönsallad.