Lammsouvlaki med fetaostsallad
Lammsouvlaki med fetaostsallad
18 ingredienser
8h 30 min
En riktig grek! Låt lammköttet stå och marinera över natten så det får riktigt mycket smak.
Ingredienser
Lammsouvlaki:
- 600 g lammkött (magert från stek eller sadel)
- 1 jumbolök, hackad
- 3 klyftor vitlök, hackade
- salt
- svartpeppar
- 4 dl grekisk yoghurt
- 8 lagerblad
- 2 msk olivolja
- 8 trä- / metallspett
Fetaostsallad:
- 1 rödlök
- gurka
- tomat
- kalamataoliver
- 1 skiva fetaost
- oregano och lite olivolja
- salt
Till servering:
- bröd, gärna pita
- yoghurt
Gör så här
- Gör en marinad av yoghurt, lök, vitlök, salt, svartpeppar och olivolja.
- Trä spetten antingen före eller efter marinering.
- Lägg köttet i marinaden och täck ytan med lagerblad. Låt det hela stå över natten.
- Ta upp bitarna och trä på spett om du inte gjort det innan. Torka av spetten och grilla helst på öppen eld av kolbädd.
- Servera med bröd; gärna pita eller liknande och varför inte med en grekisk sallad som här. Den består klassiskt av oliver, mild solvarm lök, tomater och gurka. Smula fetaosten överst med oregano och olja på. Salta lite på salladen.
- Servera lite yoghurt naturell till för marinaden brukar bli lite tråkig i färgen.