Pestofylld kycklingfilé med varm sallad
Pestofylld kycklingfilé med varm sallad
13 ingredienser
1h
Ett magert festrecept från Kalle Moraeus.
Ingredienser
- 1 kruka basilika
- 0,5 dl pinjenötter, till peston
- 2 klyftor vitlök
- 100 g soltorkade tomater
- 50 g parmesanost, till peston
- 2 msk olivolja
- 4 kycklingfiléer
- 8 skivor parmaskinka
- 1 bit parmesanost
- 1 blomkål
- 4 svartrötter
- 1 förp spenat
- 5 msk pinjenötter, att rosta
Gör så här
- Lägg basilika, pinjenötter, vitlök, soltorkade tomater, parmesanost och olivolja i en mixer eller mortel. Stöt eller mixa till en grov massa.
- Banka ut kycklingfiléerna till en tjocklek av cirka 0.5 centimeter. Lägg på pesto, skinka och parmesanost och rulla ihop. Knyt om med bindgarn.
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i smör. Lägg sedan filéerna i en form. Stick in en stektermometer i en filé och sätt sedan in formen i varm ugn. Ta ut när innertemperaturen är 72 grader.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett och rosta pinjenötterna. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn dem försiktigt i smör. Smaka av med salt och peppar samt de rostade pinjenötterna. Lägg upp allt fint och servera!