Pestofylld kycklingfilé med varm sallad

Pestofylld kycklingfilé med varm sallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Pestofylld kycklingfilé med varm sallad

13

13 ingredienser

1h

Ett magert festrecept från Kalle Moraeus.

Ingredienser

portioner4
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl pinjenötter, till peston
  • 2 klyftor vitlök
  • 100 g soltorkade tomater
  • 50 g parmesanost, till peston
  • 2 msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 skivor parmaskinka
  • 1 bit parmesanost
  • 1 blomkål
  • 4 svartrötter
  • 1 förp spenat
  • 5 msk pinjenötter, att rosta

Gör så här

  1. Lägg basilika, pinjenötter, vitlök, soltorkade tomater, parmesanost och olivolja i en mixer eller mortel. Stöt eller mixa till en grov massa.
  2. Banka ut kycklingfiléerna till en tjocklek av cirka 0.5 centimeter. Lägg på pesto, skinka och parmesanost och rulla ihop. Knyt om med bindgarn.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i smör. Lägg sedan filéerna i en form. Stick in en stektermometer i en filé och sätt sedan in formen i varm ugn. Ta ut när innertemperaturen är 72 grader.
  4. Hetta upp en stekpanna utan matfett och rosta pinjenötterna. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn dem försiktigt i smör. Smaka av med salt och peppar samt de rostade pinjenötterna. Lägg upp allt fint och servera!