Luftiga gäddfärsqueneller
Luftiga gäddfärsqueneller
13 ingredienser
25 min
Gäddfärsqueneller lätta som fjun med förförisk smörsås.
Ingredienser
- 300 g gäddfärs
- 2 ägg
- 4 dl grädde
- salt
- peppar
Sås:
- 2 schalottenlökar, hackade
- 2 dl vitt vin
- 0,5 fiskbuljongtärning
- vitpeppar, grovmalen
- 200 g smör
- vetemjöl
- salt
- 1 krm strösocker
Gör så här
- Mixa den kalla gäddfärsen i matberedare tillsammans med salt, peppar och ägg. Tillsätt grädden försiktigt under omrörning, passa så att färsen inte blir varm.
- Forma små queneller med en sked och sjud dem försiktigt i lättsaltat vatten, 5-7 minuter.
- Lyft upp dem försiktigt på en handduk och låt dem droppa av.
- Sås: Fräs lök i smör och peppar, pudra med lite mjöl. Om du vill ha mindre fett, tillsätt i stället vin och lite vatten från quenellerna.
- Koka ihop tills halva vätskan är kvar, tillsätt rumsvarmt smör försiktigt under långsam kokning. Avsluta med salt och en nypa socker.
- Servera qunellerna med såsen och gärna med kokt eller pressad potatis.