Löksill med dill

Löksill med dill
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Löksill med dill

6

6 ingredienser

Sill är gott som förrätt och mellanmål eller varför inte på buffén. Den här sillen har smak av lök och dill.

Ingredienser

portioner4
  • 4 inlagd sill, filéer
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 dl dill, finhackad

Ättikslag:

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Låt filéerna rinna av.
  2. Rör ihop ättikslagen, den behöver ej kokas.
  3. Skär filéerna i sneda bitar.
  4. Varva dem med lök och dill i en glasburk.
  5. Slå över lagen och låt burken stå i kylen i minst ett dygn.