Löjromscocktail

0 röster
20 min
4
Löjromscocktail
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En lyxig inledning på middagen.

Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 120 g löjrom
  • 2 schalottenlökar eller 1 gul lök
  • 1 knippe dill
  • citrontimjan, färsk
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör
  • grovmalen vitpeppar
  • havssalt

Gör så här

  1. Koka äggen i en kastrull med vatten i cirka 2 minuter.
  2. Finhacka löken och låt löjrommen rinna av ordentligt i sil eller på en bit papper. Stek brödskivorna utan kanter i smör och lägg dem på papper.
  3. Skala ägget och lägg det i bottnen på ett cocktailglas. Toppa med löjrom format till ägg, lök i en hög, en rejäl dillvippa och smulad citrontimjan.
  4. Strö över peppar och eventuellt några droppar citron. Skär brödet på diagonalen och servera till.
17 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...