Klassisk hummerentré med senapssås
Klassisk hummerentré med senapssås
17 ingredienser
30 min
En lyxig entrérätt med färsk hummer på laxbädd. Serveras senapssås.
Ingredienser
- 2 humrar, färska av god härkomst
- 40 g salt
- 1 sockerbit
- ca 25 cl starköl, gärna en stout
- 2 dl tärnad rå lax
- 2 dl tärnade, råa champinjon
- 1 gul lök (liten)
- 1 dl dill, finhackad
- salt
- vitpeppar, ur kvarn
- 1 limefrukt
- 1,5 dl yoghurt
- 1 msk senap
- 1 krm strösocker
- 1 tsk färsk pepparrot, riven
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg hummern i en vid gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt salt, öl, sockerbit och några stjälkar dill.
- Koka upp och koka sen långsamt i cirka 12-14 minuter. Låt hummern kallna i spadet.
- Stek under tiden champinjonerna i smör och låt kallna.
- Skala och finhacka löken. Blanda champinjonerna med lax, lök och pressad lime, skuren dill, salt och peppar. Fördela fyllningen i 4 stålringar på cirka 9 centimeter i diameter.
- Toppa med en halv hummerstjärt, en klo och en dillkvist.
- Blanda yoghurt, senap, socker och pepparot. Smaka av med salt och peppar.
- Servera hummerrätten med senapssåsen.