Klassisk hummerentré med senapssås

Klassisk hummerentré med senapssås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Klassisk hummerentré med senapssås

17 ingredienser

30 min

En lyxig entrérätt med färsk hummer på laxbädd. Serveras senapssås.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 humrar, färska av god härkomst
  • 40 g salt
  • 1 sockerbit
  • ca 25 cl starköl, gärna en stout
  • 2 dl tärnad rå lax
  • 2 dl tärnade, råa champinjon
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt
  • vitpeppar, ur kvarn
  • 1 limefrukt
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg hummern i en vid gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt salt, öl, sockerbit och några stjälkar dill.
  2. Koka upp och koka sen långsamt i cirka 12-14 minuter. Låt hummern kallna i spadet.
  3. Stek under tiden champinjonerna i smör och låt kallna.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda champinjonerna med lax, lök och pressad lime, skuren dill, salt och peppar. Fördela fyllningen i 4 stålringar på cirka 9 centimeter i diameter.
  5. Toppa med en halv hummerstjärt, en klo och en dillkvist.
  6. Blanda yoghurt, senap, socker och pepparot. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera hummerrätten med senapssåsen.