Laxspett med nudlar och ingefärs- och sojasås
Laxspett med nudlar och ingefärs- och sojasås
15 ingredienser
20 min
Halstrade laxspett på en bädd av vitkåls- och rödlöksfrästa nudlar med ingefärs- och sojasås.
Ingredienser
- 250 g nudlar
- 250 g vitkål
- 200 g rödlök
- 100 g cashewnötter
- 600 g lax (rå, fjällad med skinnet kvar)
- 8 grillspett
- 150 g pak soi (eller kinakål)
- smör, att steka i
- salt
- vitpeppar, från kvarn
Sojasås:
- 1 dl soja
- 1 dl vatten
- 5 msk strösocker [ca 75 g]
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk färsk ingefära, riven
Gör så här
- Börja med att koka nudlarna. Strimla sedan vitkålen och rödlöken.
- Fräs kål och lök i en stekpanna med lite smör tillsammans med nötterna. Salta och peppra och blanda i de avrunna nudlarna.
- Sås: Koka upp soja, vatten och socker i en kastrull. Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt blandningen i kastrullen. Rör om och låt småputtra några minuter. Tillsätt ingefäran mot slutet - annars blir såsen besk.
- Skär laxen i åtta fina bitar. Trä bitarna på spetten med stjärtdelarna inrullade. Stek spetten utan fett i het panna. Salta och peppra.
- Plocka fina blad av pak soisalladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg nudelblandningen på och laxspetten överst. Slå över såsen.