Gryta på renskav

Gryta på renskav
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Gryta på renskav

32

10 ingredienser

30 min

Renskav är lätt att laga och är ett bra och nyttigt alternativ till middag. God gryta med kantareller och svartvinbärsgelé.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g renskav
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl kantareller
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Bryn renskaven. Tillsätt löken och kantarellerna.
  2. Pudra med mjöl och häll i grädde och mjölk. Koka i 15-20 minuter.
  3. Krydda med salt och peppar och smaka av med gelé.