Coleslaw utan majonnäs

Amir Kheirmand DM

Coleslaw utan majonnäs

12 ingredienser

20 min

En coleslaw med majjo kan bli riktigt mäktigt. Speciellt om man ska äta det till fet mat. Här kommer en fräschare variant som passar superbra till revbensspjäll och grillat kött /Amir

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk favoritsenap
  • 1 malen nejlika
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g spetskål, strimlad
  • 2 spetspaprika, tunt skurna
  • 3 salladslökar, finhackad
  • 1 mango, skalad och strimlad
  • 1 dl mynta, grovhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop olivolja, vinäger, honung, senap, kryddnejlika, salt och peppar till en dressing.
  2. Lägg spetskål, spetspaprika, salladslök i en skål och häll över dressingen. Blanda runt ordentligt.
  3. Lägg på mango, toppa med mynta och servera.