Amaretti

POPULÄRT
Amaretti
Foto: Tv44
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Amaretti

7 ingredienser

1 h + tid i kyl

”Fantastiskt goda italienska mandelkakor med bittermandel och citronzest. De är härligt sega och krispiga på samma gång. Lycka till! /Alexander Pelli”

Tips! Här hittar du ett recept på saffransamaretti

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 1 g salt [1 krm]
  • 4 äggvitor (ekologiska) [ca 105 g]
  • 120 g strösocker (ekologiskt) [1,3 dl]
  • 200 g mandelmjöl [4 dl]
  • 3-4 bittermandel, riven [3-4 g]
  • 0,5 citron, zest (ekologisk)
  • florsocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum.
  2. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.
  3. Rulla 10–15 grams bollar, lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.
  4. När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.
  5. Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.
  6. Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.