Amaretti
Amaretti
7 ingredienser
1 h + tid i kyl
”Fantastiskt goda italienska mandelkakor med bittermandel och citronzest. De är härligt sega och krispiga på samma gång. Lycka till! /Alexander Pelli”
Tips! Här hittar du ett recept på saffransamaretti
Ingredienser
- 1 g salt [1 krm]
- 4 äggvitor (ekologiska) [ca 105 g]
- 120 g strösocker (ekologiskt) [1,3 dl]
- 200 g mandelmjöl [4 dl]
- 3-4 bittermandel, riven [3-4 g]
- 0,5 citron, zest (ekologisk)
- florsocker
Gör så här
- Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum.
- Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.
- Rulla 10–15 grams bollar, lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.
- När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.
- Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.
- Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.