Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis

Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis

119

21 ingredienser

Värmande, kryddig tomatgryta med blomkål och potatis. Servera med ris, naanbröd, mango chutney och yoghurt.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g fast potatis, i stora tärningar
  • 1 blomkål, i buketter och stora tärningar
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 1 msk ingefära, riven
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilifrukt, mild
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 400 g tomat, finkrossade [1 burk]
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 limefrukt
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • salt
  • peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Till servering

  • basmatiris
  • naanbröd
  • mango chutney
  • matyoghurt

Gör så här

  1. Hetta upp generöst med olja i en traktörpanna. Stek potatisen hastigt på hög värme till den fått lite färg. Ställ åt sidan. Stek blomkål på samma sätt.
  2. Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt vitlök och ingefära och låt steka med i 1 minut. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt.
  3. Häll i tomater, kärna ur grön chili och skär i tunna strimlor. Lägg i den puttrande såsen tillsammans med potatis och låt koka i 5 minuter under lock. Tillsätt sedan blomkål och 1 dl vatten och låt alltsammans koka till det blir mjukt, ca 7-8 minuter.
  4. Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. Strö över koriander och servera genast med basmatiris, naanbröd, mango chutney och en klick yoghurt.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer