• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis

Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis

4 steg att laga

21 ingredienser

Värmande, kryddig tomatgryta med blomkål och potatis. Servera med ris, naanbröd, mango chutney och yoghurt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g fast potatis, i stora tärningar
  • 1 blomkål, i buketter och stora tärningar
  • 1 gul lök, i tunna skivor
  • 1 msk ingefära, riven
  • 4 klyfta vitlök, rivna
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilifrukt, mild
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 400 g tomat, finkrossade [1 burk]
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 limefrukt
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • salt
  • peppar
  • neutral rapsolja, att steka i

Till servering

  • basmatiris
  • naanbröd
  • mango chutney
  • matyoghurt

Gör så här

  1. Hetta upp generöst med olja i en traktörpanna. Stek potatisen hastigt på hög värme till den fått lite färg. Ställ åt sidan. Stek blomkål på samma sätt.
  2. Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt vitlök och ingefära och låt steka med i 1 minut. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt.
  3. Häll i tomater, kärna ur grön chili och skär i tunna strimlor. Lägg i den puttrande såsen tillsammans med potatis och låt koka i 5 minuter under lock. Tillsätt sedan blomkål och 1 dl vatten och låt alltsammans koka till det blir mjukt, ca 7-8 minuter.
  4. Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. Strö över koriander och servera genast med basmatiris, naanbröd, mango chutney och en klick yoghurt.