Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis
Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis
21 ingredienser
Värmande, kryddig tomatgryta med blomkål och potatis. Servera med ris, naanbröd, mango chutney och yoghurt.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g fast potatis, i stora tärningar
- 1 blomkål, i buketter och stora tärningar
- 1 gul lök, i tunna skivor
- 1 msk ingefära, riven
- 4 klyftor vitlök, rivna
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 tsk chilifrukt, mild
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen koriander
- 400 g tomat, finkrossade [1 burk]
- 2 gröna chilifrukter
- 1 tsk garam masala
- 0,5 limefrukt
- 1 kruka koriander, finhackad
- salt
- peppar
- neutral rapsolja, att steka i
Till servering
- basmatiris
- naanbröd
- mango chutney
- matyoghurt
Gör så här
- Hetta upp generöst med olja i en traktörpanna. Stek potatisen hastigt på hög värme till den fått lite färg. Ställ åt sidan. Stek blomkål på samma sätt.
- Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt vitlök och ingefära och låt steka med i 1 minut. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt.
- Häll i tomater, kärna ur grön chili och skär i tunna strimlor. Lägg i den puttrande såsen tillsammans med potatis och låt koka i 5 minuter under lock. Tillsätt sedan blomkål och 1 dl vatten och låt alltsammans koka till det blir mjukt, ca 7-8 minuter.
- Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. Strö över koriander och servera genast med basmatiris, naanbröd, mango chutney och en klick yoghurt.