Älgtartar med inlagda granskott


Älgtartar med inlagda granskott
11 ingredienser
20 m + torkning
En älgtartar med inspiration från norrlands skogar blir extra festlig tillsammans med inlagda granskott.
Se Nicolai Tram laga receptet

Ingredienser
- 90 g älgfilé (lätt fryst)
- 1 äggula
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk hö, bränt
- 0,5 tsk salt
- 200 g olja, rökt
- 1-2 dl renskav
- olja (för stekning)
- harsyra
- rölekka
- granskott, inlagda
Gör så här
- Skär älgköttet i fina tärningar.
- Vispa äggulan med vinäger, bränt hö och salt. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under fortsatt vispning tills emulsionen tjocknar.
- Rengör renskaven med en pincett och låt den torka över natten. Stek den sedan i het olja.
- Lägg tartaren på tallriken och arrangera emulsion, renskav, harsyra, rölleka och inlagda granskott ovanpå.