Älgtartar med inlagda granskott

koket.se
Älgtartar med inlagda granskott

Älgtartar med inlagda granskott

Av: Nicolai Tram

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m + torkning

En älgtartar med inspiration från norrlands skogar blir extra festlig tillsammans med inlagda granskott.

Se Nicolai Tram laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 90 g älgfilé (lätt fryst)
  • 1 äggula
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk hö, bränt
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g olja, rökt
  • 1-2 dl renskav
  • olja (för stekning)
  • harsyra
  • rölekka
  • granskott, inlagda

Gör så här

  1. Skär älgköttet i fina tärningar.
  2. Vispa äggulan med vinäger, bränt hö och salt. Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle under fortsatt vispning tills emulsionen tjocknar.
  3. Rengör renskaven med en pincett och låt den torka över natten. Stek den sedan i het olja.
  4. Lägg tartaren på tallriken och arrangera emulsion, renskav, harsyra, rölleka och inlagda granskott ovanpå.