Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål

Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål

5

5 steg att laga

13 ingredienser

40 m

Köttbullar gjorda på älg tillsammans med en krämig pumpapuré passar lika bra till vardag som fest.

Ingredienser

portioner2 portioner

Älgfärsbullar

  • 250 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • peppar
  • timjan

Pumpapuré

  • 0,5 butternutpumpa, tärnad
  • 0,5 vaniljstång
  • salt (efter smak)

Tillbehör

  • rotselleri, rostad
  • grönkål
  • string beans

Gör så här

  1. Älgfärsbullar
    Blanda ägg, mjölk, salt och ströbröd och låt stå ca 5 minuter.
  2. Blanda sedan färsen med blandningen, tillsätt peppar och timjan efter smak och forma köttbullar.
  3. Stek köttbullarna i stekpanna på hög värme tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och tillaga dem i ugnen på 100 grader i ca 20 minuter.
  4. Pumpapuré
    Lägg den tärnade pumpan i kastrull tillsammans med vaniljstången och fyll på med vatten tills det täcker.
  5. Koka pumpan mjuk och mixa den sedan till en slät puré. Smaka av med salt.