Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål

Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål

6

5 steg att laga

13 ingredienser

40 m

Köttbullar gjorda på älg tillsammans med en krämig pumpapuré passar lika bra till vardag som fest.

Ingredienser

portioner2 portioner

Älgfärsbullar

  • 250 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • peppar
  • timjan

Pumpapuré

  • 0,5 butternutpumpa, tärnad
  • 0,5 vaniljstång
  • salt (efter smak)

Tillbehör

  • rotselleri, rostad
  • grönkål
  • string beans

Gör så här

  1. Älgfärsbullar
    Blanda ägg, mjölk, salt och ströbröd och låt stå ca 5 minuter.
  2. Blanda sedan färsen med blandningen, tillsätt peppar och timjan efter smak och forma köttbullar.
  3. Stek köttbullarna i stekpanna på hög värme tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och tillaga dem i ugnen på 100 grader i ca 20 minuter.
  4. Pumpapuré
    Lägg den tärnade pumpan i kastrull tillsammans med vaniljstången och fyll på med vatten tills det täcker.
  5. Koka pumpan mjuk och mixa den sedan till en slät puré. Smaka av med salt.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer