Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål

5 röster
40 m
2
Älgfärsbullar med pumpapuré och grönkål
Foto: Tv4
40 m
2

Du behöver

Älgfärsbullar

  • 250 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • peppar
  • timjan

Pumpapuré

  • 0,5 butternutpumpa, tärnad
  • 0,5 vaniljstång
  • salt (efter smak)

Tillbehör

  • rotselleri, rostad
  • grönkål
  • string beans

Gör så här

  1. Älgfärsbullar
    Blanda ägg, mjölk, salt och ströbröd och låt stå ca 5 minuter.
  2. Blanda sedan färsen med blandningen, tillsätt peppar och timjan efter smak och forma köttbullar.
  3. Stek köttbullarna i stekpanna på hög värme tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och tillaga dem i ugnen på 100 grader i ca 20 minuter.
  4. Pumpapuré
    Lägg den tärnade pumpan i kastrull tillsammans med vaniljstången och fyll på med vatten tills det täcker.
  5. Koka pumpan mjuk och mixa den sedan till en slät puré. Smaka av med salt.
28 oktober 2019