Älgcarpaccio med pinjenötter

Älgcarpaccio
Foto: Tv4

Älgcarpaccio med pinjenötter

1

6 ingredienser

35 m

Älg på italienskt vis kan bli en riktig fullpoängare till förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g älgkött (helst filé)
  • 2 krm havssalt
  • 1 dl pinjenötter
  • 100 g rucolasallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär upp älgköttet i mycket tunna skivor.
  2. Strö ut lite av saltet på tallrikarna, lägg sedan på de tunna skivorna av älgköttet.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna utan att bränna dem.
  4. Garnera tallrikarna med rucolasallad och pinjenötter. Ringla olivolja över och krydda med svartpeppar och kanske lite mer salt. Servera.