Älgcarpaccio med pinjenötter

Foto: Tv4
Älgcarpaccio med pinjenötter
6 ingredienser
35 m
Älg på italienskt vis kan bli en riktig fullpoängare till förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 400 g älgkött (helst filé)
- 2 krm havssalt
- 1 dl pinjenötter
- 100 g rucolasallad
- 0,5 dl olivolja
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
- Skär upp älgköttet i mycket tunna skivor.
- Strö ut lite av saltet på tallrikarna, lägg sedan på de tunna skivorna av älgköttet.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna utan att bränna dem.
- Garnera tallrikarna med rucolasallad och pinjenötter. Ringla olivolja över och krydda med svartpeppar och kanske lite mer salt. Servera.