Sätt ugnen på 120 grader. Hacka rödlök fint och stek i matolja i en kastrull. Häll över rödvin och reducera tills hälften av vinet är borta. Addera fonden och rosmarin. Låt puttra på låg värme i 40 minuter, smaka sist av med saft från kumquats.
Salta och peppra älgbiffen väl. Hetta upp en panna med olja och bryn älgbiffen på alla sidor. Addera sedan smör, vitlök och örter, ös smöret på älgbiffen. Placera älgbiffen i en ugnsform och kör in i ugnen tills biffen når en innertemperatur på 55-57 grader. Låt sedan vila i 25 minuter.
Smält smör i en kastrull till rotsellerin. Skiva rotsellerin till halvmånar (ca 1-2 cm tjocka) och skär bort skalet. När smöret smält adderar du rotsellerin i kastrullen. Låt koka in på medelvärme och när smöret brynts är rotsellerin klar.
Skiva schalottenlöken tunt och fint. Blanda med majsstärkelsen. Hetta upp olja i en kastrull och börja fritera löken i omgångar, ca 30 sekunder (ha koll). Lägg över den friterade löken på hushållspapper och låt oljan rinna av. Salta lätt direkt efter.
Hetta upp en panna och smält smör. Addera grönkål och stek tills genomstekt och krispig. Salta och peppra efter smak.
Hetta upp en annan panna och smält smöret, skiva skogschampinjoner och addera i det smälta smöret stek lätt i några minuter. Salta och peppra.
Sila sedan av rödvinssåsen, och smaka upp med kumquats saft.
Lägg upp alla komponenter på tallrikar och garnera med röda vinbär.