Soppa av höstprimörer med toppad med pesto

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Soppa av höstprimörer med toppad med pesto

1

18 ingredienser

En mustig soppa för alla goda tillfällen. Receptet är beräknat för cirka 4-6 personer.

Ingredienser

  • 1,2 l vatten
  • 1 grönsaksfondtärning
  • 1 liten gullök
  • 1 selleristjälk
  • 2 morötter
  • 2 tomater
  • 200 g bondbönor
  • 100 g jordärtskocka
  • 1 zucchini, fint tärnad
  • En handfull haricots verts
  • 4-5 blad mangold

Pesto

  • 1 kruka basilika
  • 2 msk parmesanost, färskriven
  • 0,5 dl färskpressad olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk pinjenötter
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Soppa
    Koka upp vattnet (tips! använd vattenkokaren så går det fortare) och låt buljongtärningen smälta.
  2. Skölj och skala och skär grönsaker och de rotfrukter som kräver det.
  3. Finhacka tomaten/ gröp ur kvisten, löken, sellerin och morötterna. Lägg i buljongen. Låt sjuda under lock i 45 minuter.
  4. Tärna zucchinin fint, lägg i tillsammans med bondbönor, haricots verts, mangold och jordärtskocka och låt sjuda i ytterligare 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klickpesto på toppen.
  5. Pesto
    Plocka bladen och den spädare delen av stjälkarna av basilikan. Mixa samman alla ingredienser snabbt i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.