Chokladkola

chokladkola
Foto: köket.se
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Chokladkola

169

4 ingredienser

25 min

En seg och god chokladkola sitter aldrig fel. Den här går både snabbt och lätt att koka.

Piffa din chokladkola med pistagenötter, blomsterströssel och flingsalt. Fint och gott!

Ingredienser

portioner1
  • 3 msk kakao
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl grädde

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Sänk värmen.
  2. Koka på medelvärme i cirka 20 minuter under omrörning. Kör kolan till 124 grader eller kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
  3. När kolan är färdig, häll upp den på ett bakplåtspapper, toppa med vad du vill och låt svalna. Skär den i bitar.