Vörtbröd med röra på fårfiol

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Vörtbröd med röra på fårfiol

17

10 ingredienser

Förrätt i Alexandra Zazzis goda julmeny på rester: smörstekt vörtbröd med röra på torkad fårfiol.

Ingredienser

  • 4 skivor vörtbröd
  • smör, att steka i
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 msk gräslök, hackad (samt några strån att dekorera med)
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 1 tsk citron, skal från, rivet (ekologisk)
  • 100 g rökt fårfiol (eller annat rökt kött som blivit över)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka köttet riktigt fint och rör samman med osten, crème fraiche, citron och lök. Smaka av med salt och svart peppar.
  2. Stansa ut rundlar av brödet med glas eller liknande, stek knapriga i smör i en stekpanna, lägg på hushållspapper och låt svalna någon minut och lägg på lite av den goda röran. Dekorera med örter.