Vörtbröd med röra på fårfiol
Vörtbröd med röra på fårfiol
10 ingredienser
Förrätt i Alexandra Zazzis goda julmeny på rester: smörstekt vörtbröd med röra på torkad fårfiol.
Ingredienser
- 4 skivor vörtbröd
- smör, att steka i
- 1 dl färskost
- 1 dl crème fraîche
- 0,5 msk gräslök, hackad (samt några strån att dekorera med)
- 0,5 rödlök, hackad
- 1 tsk citron, skal från, rivet (ekologisk)
- 100 g rökt fårfiol (eller annat rökt kött som blivit över)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Finhacka köttet riktigt fint och rör samman med osten, crème fraiche, citron och lök. Smaka av med salt och svart peppar.
- Stansa ut rundlar av brödet med glas eller liknande, stek knapriga i smör i en stekpanna, lägg på hushållspapper och låt svalna någon minut och lägg på lite av den goda röran. Dekorera med örter.